Kontakt

STUDIE- OG ORDENSREGLER

Dette regelsæt skal sikre et godt lærings- og arbejdsmiljø på Campus Odsherred.

Værdigrundlag

  •  En skole, hvor kvalitet i undervisningen prioriteres højt – fagligt og pædagogisk
  • En skole, som bygger på gensidig respekt mellem alle ansatte og elever.
  • En skole, hvor miljøet prioriteres højt.
  • En skole, hvor alle parter inddrages i beslutningerne.
  • En skole, hvor internationalisering er på dagsordenen.
  • En skole, hvor de kreative og musiske aktiviteter prioriteres højt.
  • En skole med en fast forankring i lokalsamfundet.

STUDIEREGLER:

Campus Odsherreds mobil- og skærmregler

Vi ønsker at skabe de bedste rammer for læring. Vi har alle et fælles ansvar for at sikre et undervisningsmiljø med plads til fordybelse og med gode vilkår for ro til læring. Brug af devices i undervisningen er noget, eleverne skal lære. De digitale erfaringer fra de unges fritid giver ikke de nødvendige digitale kompetencer, som de har brug for i en hensigtsmæssig skærmadfærd i undervisningen. Elever skal trænes i den konstruktive skærmbrug, der fremmer deres læringsproces. Derfor har vi formuleret følgende skærmpolitik, der er gældende for Campus Odsherred:

 

  1. Overholdelse af skolens regler vedr. brug af mobiltelefon og computer i undervisningstiden.
  • I starten af hvert undervisningsmodul afleveres mobiltelefonen og evt. smartwatch, som er indstillet på flytilstand, i mobilrammer i mobilskabet.
  • Et undervisningsmodul starter altid med lukkede computerskærme. Læreren beslutter, hvornår elever bruger deres computere.
  • Der kan kun dispenseres for ovenstående regler efter aftale med ledelsen/studievejleder/mentor.
  • Computere må kun anvendes til undervisningsrelateret brug. Computere må således ikke anvendes til sociale medier, spil, shopping, streaming og andre former for underholdning har intet at gøre i undervisningstiden. Der vil være hjemmesider, der aktivt blokeres fra skolens netværk for at minimere ”digital støj” i undervisningen. Det kan være: Betting-sider, spil, streamingtjenester, sociale medier, shopping eller sider med pornografisk indhold. I den forbindelse er det ikke tilladt at aktivere internetdeling fra mobilen for at undgå̊ skolens netværk.
  • Hvis en elev ikke overholder skolens regler vedr. brug af mobiltelefon og computer vil eleven i første omgang blive bedt om at aflevere mobiltelefonen/lukke for computeren, som reglerne foreskriver.
  • Hvis eleven fortsat ikke overholder reglerne, vil denne blive noteret fraværende fra undervisningen.
  • Hvis der fortsat er udfordringer med elevens adfærd og brug af mobiltelefon/pc, sendes eleven til ledelsen.
  • Ved gentagelsestilfælde kan skolen inddrage mobiltelefonen resten af skoledagen.
  • Hvis det viser sig, at eleven er i besiddelse af ekstra telefon(er) inddrages den/de og
    afleveres på kontoret. Eleven kan derefter hente mobilerne efter skoledagens afslutning, og vedkommende indkaldes desuden til samtale og mulig sanktion hos ledelsen, jf. studie- og ordensreglerne.
  1. Det er forbudt at filme eller tage billeder af andre elever og ansatte uden samtykke, og det er ligeledes forbudt at filme eller at tage billeder af undervisningssituationer uden godkendelse heraf.

  2. Det er forbudt at skrive krænkende eller truende beskeder til andre elever eller ansatte.

 

Overtrædelse af skærmpolitikken kan medføre sanktioner i henhold til skolens Studie- og ordensregler.

 

 

Som studerende på Odsherreds Gymnasium (OG) har du nogle forpligtelser, du skal overholde:

Du har pligt til at møde til undervisningstimerne, til skriveværkstedet, hvis du er indkaldt til at være der, samt i de tilfælde hvor din lærer har lagt det skriftlige arbejde til at finde sted på skolen.

  • Du skal aflevere alle skriftlige opgaver til tiden.
  • Du skal deltage aktivt i dine undervisningstimer.
  • Du har pligt til at møde til terminsprøver, årsprøver og lignende efter OGs prøve og eksamensbestemmelser. Er du forhindret i at møde frem til disse på grund af sygdom, kan du blive pålagt at fremskaffe en lægeerklæring.


Odsherreds Gymnasium skal føre kontrol med dit fremmøde. Det gælder både i de enkelte fag og samlet set. Alle slags fravær tæller med: Forsinkede tog, familiefester eller influenza og anden sygdom. Det er fordi, vi skal godkende, at du har fulgt undervisningen i alle fag på en tilfredsstillende måde, når vi indstiller dig til eksamen.

Du har også pligt til at aflevere skriftlige opgaver. Opgaverne skal afleveres til tiden og skal godkendes med hensyn til omfang og kvalitet. Kvalitet betyder her, at du har gjort en indsats for at løse opgaven, og du selv har udarbejdet den. De skriftlige opgaver omfatter også dansk-historieopgaven i 1.g og studieretningsopgaven i 2.g. Dine lærere fører kontrol med antallet af afleverede opgaver i Lectio.

Er dit karaktergennemsnit mindst to ved skoleårets afslutning, har du krav på at blive rykket op til næste klasse. I dit gennemsnit indgår din afsluttende årskarakter, og de karakterer du har opnået ved eksamener og årsprøver i den pågældende termin.

Har du ikke opnået mindst to i gennemsnit af ovennævnte karakterer ved skoleårets afslutning, kan OG nægte dig at rykke op i næste klasse. Det vurderer vi ud fra, om den løbende evaluering af dig viser, at du ikke har fået tilstrækkeligt udbytte af undervisningen på det pågældende klassetrin. Du har som elev mulighed for at udtale dig, før den endelige beslutning træffes af OGs ledelse.

Er du nægtet at blive rykket op til næste klassetrin, kan rektor give dig tilladelse til at gå det pågældende klassetrin om en gang. Lykkes det dig heller ikke anden gang at få mindst to i karaktergennemsnit, bliver du udmeldt af Odsherreds Gymnasium.

Vi er mange mennesker på Campus Odsherred, der skal omgås hinanden til dagligt, derfor er det naturligt, at der er nogle ordensregler. Vi tror på få og enkle regler, som vi til gengæld forventer, at du overholder.

  • Vis hensyn over for mennesker, inventar og bygning.
  • Du må ikke filmene, tage billeder, optage e.lign. af undervisere, personale, elever eller andre relateret til skolen og undervisningen uden tilladelse fra de personer, der er genstand for optagelserne mv. Det gælder både i undervisningstiden og uden for undervisningen (jf. UVM’s bestemmelser).
  • Du må indtage mad og drikkevarer alle steder, på nær i undervisningslokalerne. Har du vand i flaske med skruelåg, må du gerne tage den med ind i klasseværelserne.
  • Vi hjælper hinanden med at holde Campus Odsherred rent.  Derfor skal du altid rydde op efter dig – det gælder hver dag og over alt på skolen, hvor du færdes.
  • Vinduer og døre lukkes, lyset slukkes og stole sættes op efter hver time
  • Campus Odsherred har regler for brug af IT-udstyr.
  • Det er din lærer, der definerer i hvilket omfang, du må bruge din mobiltelefon og computer i undervisningstimerne.
  • Undervisningen skal respekteres – derfor skal toiletbesøg og lignende under normale omstændigheder finde sted i frikvartererne.
  • Rygning i skoletiden er ikke tilladt. Efter skoletid er det ikke tilladt at ryge på skolens grund. Forbuddet gælder også E-cigaretter og snus
  • Alkohol, og rusmidler generelt, er forbudt på hele skolens område. Det betyder også, at du ikke må møde påvirket i skole, og du heller ikke må indtage hverken alkohol eller rusmidler i de timer, du er i skole.
  • Ved fester på Campus Odsherred må der, efter aftale med skolens ledelse, udskænkes sodavand og øl – eller tilsvarende typer drikkevarer. Egne drikkevarer skal du lade blive hjemme.

 

Ordensreglerne gælder også i forbindelse med skoleaktiviteter, arrangementer, ekskursioner, studieture uden for skolens område/areal og undervisningstiden (jf. UVM’s bestemmelser).

Grove eller gentagne brud på disse regler kan medføre sanktioner.

Antimobbestrategi Campus Odsherred

Det er en af de grundlæggende værdier for Campus Odsherred, at man skal behandle hinanden med respekt. Derfor er det helt naturligt, at det under ingen omstændigheder kan accepteres, at der foregår mobning.

På Odsherreds Gymnasium anvendes følgende definition af mobning:

En person mobbes, når han eller hun gentagne gange og over en vis tid bliver udsat for negative handlinger fra en eller flere, og ofte på et sted, hvor han eller hun er tvunget til at opholde sig.

Ved mobning er der altså tale om, at en person generes flere gange, og mobningen kan enten være direkte i form af fysiske handlinger (fx fysisk kontakt, mimik eller verbal nedværdigelse) eller indirekte (fx sladder eller isolation). Mobning kan foregå, når to personer fysisk er sammen, eller når de er adskilt – fx ved mobning over sociale medier.

Tiltag mod mobning

De væsentligste tiltag i forhold til at undgå mobning er:

  • at eleverne fra første dag på skolen oplever, at alle aktiviteter på skolen (undervisning, fester, caféer, osv.) afvikles på en måde, hvor alle på enhver måde behandles med respekt
  • at eleverne orienteres om skolens studie- og ordensregler
  • at eleverne oplever, at der gribes ind, såfremt nogle ikke bliver behandlet respektfuldt
  • at personalet er bekendt med og følger den foreliggende antimobbestrategi


Procedure i forbindelse med mobning

Nedenstående procedure i forbindelse med mobning vedrører mobning af elever på Odsherreds Gymnasium foretaget af en person, der har sin daglige gang på gymnasiet.

Hvis en lærer er vidne til mobning eller får kendskab til forekomsten af mobning, skal der handles snarest muligt, og senest inden for et par dage. Mobberen skal konfronteres, og det skal gøres helt klart, at mobningsadfærden er uacceptabel. Læreren, der har opdaget mobning, sørger for konfrontationen eller orienterer studievejlederen, som derpå sørger for at konfrontere mobberen.

Når en elev er blevet konfronteret som mobber, noteres det af studievejlederne under den pågældende mobbers navn med en kort beskrivelse af mobberiet og ledelsen orienteres. Der kan iværksættes eventuelle sanktioner – jf. studie- og ordensreglerne – og tages stilling til, om forældrene skal orienteres, hvis mobberen er under 18 år.

Offeret skal først og fremmest beskyttes. Det skal gøres klart for mobbeofferet, at vedkommende altid skal orientere skolen (lærerteam, studievejleder, ledelse mv.), hvis der opleves mobning. Desuden skal det afdækkes, om mobbeofferet har brug for videre støtte – fx i form af samtaler med lærerteam, studievejleder, coach eller psykolog. Der gøres et kort notat af studievejlederen om sagen.

Hvis en lærer får begrundet mistanke om, at der forekommer mobning, følges der op. Det kan fx være i forbindelse med en elevtrivselsundersøgelse, hvor en eller flere elever anonymt tilkendegiver en oplevelse af at være mobbet. Hvis en lærer har mistanke om mobning af en konkret elev, opsøger læreren eleven, eller læreren orienterer lærerteamet, studievejlederen eller ledelsen, der inden for en uge følger op på sagen.

Hvis et andet personalemedlem end en lærer er vidne til mobning, får kendskab til forekomsten af mobning eller har mistanke om mobning, orienteres ledelsen, der følger op på sagen – jf. punkt 1 og 2 Procedure i forbindelse med mobning

Klageadgang

Hvis en elev oplever, at skolen ikke på passende vis griber ind i forhold til mobning kan eleven klage til rektor. Det samme kan forældremyndighedsindehaveren, såfremt eleven er under 18 år. Eleven skal sende en begrundet klage. Hvis rektor ikke giver klageren fuldt medhold, sender rektor klagen og begrundelsen for afgørelsen videre til Dansk Center for Undervisningsmiljø

Campus Odsherred følger Ministeriet for Børn og Undervisnings retningslinjer for sanktioner.

Hvis du som elev ikke overholder Campus’ studie- og ordensregler, får du først en mundtlig og siden en skriftlig advarsel, ved gentagne brud på campus’ studie- og ordensregler.

Desuden kan en af nedenstående sanktioner udmøntes ved særligt grelle overtagelser af Campus studie- og ordensregler.

Fortsætter bruddene på studie- og ordensregler efter en skriftlig advarsel iværksættes en af nedenstående sanktioner.

  • Du kan blive bedt om at indgå studie- og ordenskontrakt, hvor ledelsen følger den indgået kontrakt i en periode. Overholdes studiekontakten ikke træder studiekontaktens sanktion i kraft.
  • Du kan blive udelukket fra konkrete arrangementer og aktiviteter.
  • Du kan blive udelukket fra at deltage i undervisning i op til ti dage på et skoleår, og det vil i så fald blive registreret som fravær.
  • Du kan blive henvist til at aflægge prøve i alle de fag, der kan afsluttes med en prøve på det pågældende klassetrin i det det pågældende år.
  • Du kan miste retten til at blive indstillet til en prøve i et eller flere fag, der afsluttes det pågældende år.
  • I værste fald kan du blive bortvist (blive udmeldt af Campus Odsherred).

Klage-adgang

  • Du (og dine/din forældre/værge, hvis du er under 18 år) kan klage over rektors afgørelse med hensyn til sanktioner. Klagen indgives inden to uger efter afgørelsen. Den adresseres til Ministeriet for Børn og Undervisning og afleveres skriftligt til rektor, der sender klagen videre sammen med sin egen udtalelse i sagen. Før klagen sendes videre skal rektor give dig (eller dine/din forældrene/værge) mulighed for at kommentere rektors udtalelse. Dette skal ske inden en uge.

Her kan du se Campus Odsherreds samværspolitik

Det er en selvfølge, at du ikke må snyde i din opgave, men da der er en gråzone mellem bevidst snyd og inddragelse af andres materialer i opgaven, får du her en introduktion til snyd og plagiat. 

Snyd

Ifølge skolens ordensregler defineres snyd ved: 

[…] at man i en opgave ikke har overholdt de generelle regler for opgaveskrivning. Skolens snydepolitik tager udgangspunkt i Undervisningsministeriet og uddannelseskrav til skriftlige eksamensbesvarelser. Det er fx snyd, hvis:

  • en elev afleverer en opgave, de ikke selv har lavet. 
  • en elev anvender dele af opgaver, de selv tidligere har afleveret, uden at angive det 
  • en elev skriver helt eller delvist af efter andre elever 
  • en elev anvender kilder uden at angive dem 
  • en elev anvender uretmæssig hjælp eller ikke-tilladte hjælpemidler til at udarbejde en 
    opgave 

Studie- og ordensregler på Campus Odsherred.

Læs mere om snyd og sanktioner på eksamensbekendtgørelsen: ​https://www.retsinformation.dk/

Plagiat

Gråzonen for snyd ligger i, at der er en risiko for, at du i arbejdet med din opgave, ikke får løsrevet dig fra de kilder, du anvender til opgaven, og/eller at du ikke får henvist til kilder. 

For at undgå at komme til at skrive af, eller at sproget i kilden “smitter af” på dit sprog (fx faglitteratur til brug i redegørelsesafsnit), bør du: 

  • Læse materialet, og tage noter undervejs. 
  • Lægge bogen væk, og tage udgangspunkt i dine noter, når du skriver. 
  • Hellere anføre en kilde en gang for meget end en for lidt

 

Husk – det er ikke kun sproget du kan plagiere. Du må heller ikke lade andre kilders struktur, argumentation m.v. skinne igennem i din opgave. 

Derudover bør du tydeligt markere, når du anvender materialer, andre folk har skrevet, både ved at henvise, men også ved brug af tydelig markering ved citater m.v. 
Hvis du er i tvivl, kan du læse mere her: stopplagiat.nu 

Snyd og plagiat i forbindelse med undervisningen

Snyd og plagiat i forbindelse med skriftlige opgaver gælder alle former for afleveringsopgaver såsom danske stile, matematikafleveringer, fysikrapporter etc. Den omhandler også snyd eller plagiat DHO, SRO, mini-SOP, HO og alle former for skriftlige prøver.

Hvis en lærer får mistanke om snyd eller plagiat, således at der ikke på baggrund af opgaven er et tilstrækkeligt grundlag for at vurdere, hvad eleven kan, og bliver denne mistanke bekræftet gennem en samtale med eleven, gælder følgende ved førstegangssnyd:

  • Opgaven markeres som ikke afleveret og eleven bliver bedt om at skrive en ny opgave
  • Den pågældende underviser informerer klassens andre lærere

 

Ved gentagende tilfælde af snyd eller plagiat

  • Er der gentagende tilfælde af formodet snyd eller plagiat meddeles det til uddannelsens leder, der indkalder til samtale og der tildeles et varsel/en sanktion (se punktet ”sanktioner” på https://campusodsherred.dk/studie-og-ordensregler/).
  • Under tildeling af disse varsler/sanktioner gælder det, at en elev kun kan tildeles ét mundtligt varsel og ét skriftligt varsel mv. – uanset, hvad varslet/sanktionen er givet for.

 

Snyd og plagiat i forbindelse med eksamen (mundtlig og skriftlig)

Regler i forbindelse med snyd ved eksamen er beskrevet i eksamensbekendtgørelsen (https://www.retsinformation.dk/eli/lta/2016/343) og gælder ved enhver form for eksamen, herunder de større skriftlige opgaver i 3.g og 2.HF. Se også skolens eksamensorientering.

Det er snyd i følgende tilfælde:

  • Du udgiver en andens arbejde for at være dit i form af manglende kildeangivelse
  • Du medbringer en mobiltelefon under prøveforberedelsen eller selve prøven
  • Du modtager eller giver hjælp via fysisk eller elektronisk kommunikation med en anden person
  • Du benytter hjælpemidler, der ikke er tilladte til den pågældende prøve – fx oversættelsesprogrammer, hjælpemidler til delprøve 1 el.lign.
  • Du benytter internettet til andet end at få adgang til dine egne læremidler.

Eksamen

Første tilfælde af formodet snyd:

  • Bortvisning fra eksamen eller karakteren -3. Ved bortvisning fra eksamen henvises eleven til at aflægge ny eksamen i næste ordinære eksamenstermin

 

Efterfølgende tilfælde af formodet snyd

  • Eleven tildeles karakteren -3.

 

Elever kan ved særlige tilfælde bortvises fra eksamenen

Årsprøve/Terminsprøve

Første tilfælde af formodet snyd:

  • Eleven får et varsel/en sanktion og karakteren -3

 

Efterfølgende tilfælde af formodet snyd

  • Under hensyn til proportionalitetsprincippet kan der gives et (nyt) varsel/sanktion eller iværksættes en af sanktionerne og karakteren -3 tildeles.

KALENDER 2024-25

Vi har samlet alt om skolens aktiviteter

ET FÆLLESSKAB MED PLADS TIL DIG

HAR DU BRUG FOR HJÆLP VIDERE I DINE OVERVEJELSER?

Slide

FUN FACTS

22%

BENYTTER SIG

AF SKOLENS

LEKTIECAFÉ

Slide

FUN FACTS

56%
VIL LÆSE
VIDERE PÅ

UNIVERSITETET

Slide

FUN FACTS

62%

HAR

BENYTTET

CHATGPT

Slide

FUN FACTS

67%
HAR ET
FRITIDSJOB

EFTER SKOLE

previous arrow
next arrow

DU KAN ALTID KONTAKTE VORES STUDIEVEJLEDER

Studievejlederne står klar til at hjælpe dig med råd og vejledning i forhold til din hverdag og dit studie.

Rikke Glenstrup
Studievejleder
rg@campusodsherred.dk

Susanne Ankjær Klavsen Studievejleder
sa@campusodsherred.dk

Slide

FUN FACTS

61%

VIL LÆSE

VIDERE PÅ

UNIVERSITETET

Slide

FUN FACTS

46% ER
VILDE
MED

MATEMATIK

Slide

FUN FACTS

53%

HAR EN

IVÆRKSÆTTER

I MAVEN

Slide

FUN FACTS

93% ER
MEGET GLADE
FOR

SKOLEN

previous arrow
next arrow
New Client Special Offer

20% Off

Aenean leo ligulaconsequat vitae, eleifend acer neque sed ipsum. Nam quam nunc, blandit vel, tempus.