FUN FACTS
22%
BENYTTER SIG
AF SKOLENS
LEKTIECAFÉ
Dette regelsæt skal sikre et godt lærings- og arbejdsmiljø på Campus Odsherred.
Værdigrundlag
STUDIEREGLER:
Campus Odsherreds mobil- og skærmregler
Vi ønsker at skabe de bedste rammer for læring. Vi har alle et fælles ansvar for at sikre et undervisningsmiljø med plads til fordybelse og med gode vilkår for ro til læring. Brug af devices i undervisningen er noget, eleverne skal lære. De digitale erfaringer fra de unges fritid giver ikke de nødvendige digitale kompetencer, som de har brug for i en hensigtsmæssig skærmadfærd i undervisningen. Elever skal trænes i den konstruktive skærmbrug, der fremmer deres læringsproces. Derfor har vi formuleret følgende skærmpolitik, der er gældende for Campus Odsherred:
Overtrædelse af skærmpolitikken kan medføre sanktioner i henhold til skolens Studie- og ordensregler.
Som studerende på Odsherreds Gymnasium (OG) har du nogle forpligtelser, du skal overholde:
Du har pligt til at møde til undervisningstimerne, til skriveværkstedet, hvis du er indkaldt til at være der, samt i de tilfælde hvor din lærer har lagt det skriftlige arbejde til at finde sted på skolen.
Odsherreds Gymnasium skal føre kontrol med dit fremmøde. Det gælder både i de enkelte fag og samlet set. Alle slags fravær tæller med: Forsinkede tog, familiefester eller influenza og anden sygdom. Det er fordi, vi skal godkende, at du har fulgt undervisningen i alle fag på en tilfredsstillende måde, når vi indstiller dig til eksamen.
Du har også pligt til at aflevere skriftlige opgaver. Opgaverne skal afleveres til tiden og skal godkendes med hensyn til omfang og kvalitet. Kvalitet betyder her, at du har gjort en indsats for at løse opgaven, og du selv har udarbejdet den. De skriftlige opgaver omfatter også dansk-historieopgaven i 1.g og studieretningsopgaven i 2.g. Dine lærere fører kontrol med antallet af afleverede opgaver i Lectio.
Er dit karaktergennemsnit mindst to ved skoleårets afslutning, har du krav på at blive rykket op til næste klasse. I dit gennemsnit indgår din afsluttende årskarakter, og de karakterer du har opnået ved eksamener og årsprøver i den pågældende termin.
Har du ikke opnået mindst to i gennemsnit af ovennævnte karakterer ved skoleårets afslutning, kan OG nægte dig at rykke op i næste klasse. Det vurderer vi ud fra, om den løbende evaluering af dig viser, at du ikke har fået tilstrækkeligt udbytte af undervisningen på det pågældende klassetrin. Du har som elev mulighed for at udtale dig, før den endelige beslutning træffes af OGs ledelse.
Er du nægtet at blive rykket op til næste klassetrin, kan rektor give dig tilladelse til at gå det pågældende klassetrin om en gang. Lykkes det dig heller ikke anden gang at få mindst to i karaktergennemsnit, bliver du udmeldt af Odsherreds Gymnasium.
Vi er mange mennesker på Campus Odsherred, der skal omgås hinanden til dagligt, derfor er det naturligt, at der er nogle ordensregler. Vi tror på få og enkle regler, som vi til gengæld forventer, at du overholder.
Ordensreglerne gælder også i forbindelse med skoleaktiviteter, arrangementer, ekskursioner, studieture uden for skolens område/areal og undervisningstiden (jf. UVM’s bestemmelser).
Grove eller gentagne brud på disse regler kan medføre sanktioner.
Antimobbestrategi Campus Odsherred
Det er en af de grundlæggende værdier for Campus Odsherred, at man skal behandle hinanden med respekt. Derfor er det helt naturligt, at det under ingen omstændigheder kan accepteres, at der foregår mobning.
På Odsherreds Gymnasium anvendes følgende definition af mobning:
En person mobbes, når han eller hun gentagne gange og over en vis tid bliver udsat for negative handlinger fra en eller flere, og ofte på et sted, hvor han eller hun er tvunget til at opholde sig.
Ved mobning er der altså tale om, at en person generes flere gange, og mobningen kan enten være direkte i form af fysiske handlinger (fx fysisk kontakt, mimik eller verbal nedværdigelse) eller indirekte (fx sladder eller isolation). Mobning kan foregå, når to personer fysisk er sammen, eller når de er adskilt – fx ved mobning over sociale medier.
Tiltag mod mobning
De væsentligste tiltag i forhold til at undgå mobning er:
Procedure i forbindelse med mobning
Nedenstående procedure i forbindelse med mobning vedrører mobning af elever på Odsherreds Gymnasium foretaget af en person, der har sin daglige gang på gymnasiet.
Hvis en lærer er vidne til mobning eller får kendskab til forekomsten af mobning, skal der handles snarest muligt, og senest inden for et par dage. Mobberen skal konfronteres, og det skal gøres helt klart, at mobningsadfærden er uacceptabel. Læreren, der har opdaget mobning, sørger for konfrontationen eller orienterer studievejlederen, som derpå sørger for at konfrontere mobberen.
Når en elev er blevet konfronteret som mobber, noteres det af studievejlederne under den pågældende mobbers navn med en kort beskrivelse af mobberiet og ledelsen orienteres. Der kan iværksættes eventuelle sanktioner – jf. studie- og ordensreglerne – og tages stilling til, om forældrene skal orienteres, hvis mobberen er under 18 år.
Offeret skal først og fremmest beskyttes. Det skal gøres klart for mobbeofferet, at vedkommende altid skal orientere skolen (lærerteam, studievejleder, ledelse mv.), hvis der opleves mobning. Desuden skal det afdækkes, om mobbeofferet har brug for videre støtte – fx i form af samtaler med lærerteam, studievejleder, coach eller psykolog. Der gøres et kort notat af studievejlederen om sagen.
Hvis en lærer får begrundet mistanke om, at der forekommer mobning, følges der op. Det kan fx være i forbindelse med en elevtrivselsundersøgelse, hvor en eller flere elever anonymt tilkendegiver en oplevelse af at være mobbet. Hvis en lærer har mistanke om mobning af en konkret elev, opsøger læreren eleven, eller læreren orienterer lærerteamet, studievejlederen eller ledelsen, der inden for en uge følger op på sagen.
Hvis et andet personalemedlem end en lærer er vidne til mobning, får kendskab til forekomsten af mobning eller har mistanke om mobning, orienteres ledelsen, der følger op på sagen – jf. punkt 1 og 2 Procedure i forbindelse med mobning
Klageadgang
Hvis en elev oplever, at skolen ikke på passende vis griber ind i forhold til mobning kan eleven klage til rektor. Det samme kan forældremyndighedsindehaveren, såfremt eleven er under 18 år. Eleven skal sende en begrundet klage. Hvis rektor ikke giver klageren fuldt medhold, sender rektor klagen og begrundelsen for afgørelsen videre til Dansk Center for Undervisningsmiljø
Campus Odsherred følger Ministeriet for Børn og Undervisnings retningslinjer for sanktioner.
Hvis du som elev ikke overholder Campus’ studie- og ordensregler, får du først en mundtlig og siden en skriftlig advarsel, ved gentagne brud på campus’ studie- og ordensregler.
Desuden kan en af nedenstående sanktioner udmøntes ved særligt grelle overtagelser af Campus studie- og ordensregler.
Fortsætter bruddene på studie- og ordensregler efter en skriftlig advarsel iværksættes en af nedenstående sanktioner.
Klage-adgang
Her kan du se Campus Odsherreds samværspolitik.
FUN FACTS
22%
BENYTTER SIG
AF SKOLENS
LEKTIECAFÉ
FUN FACTS
56%
VIL LÆSE
VIDERE PÅ
UNIVERSITETET
FUN FACTS
62%
HAR
BENYTTET
CHATGPT
FUN FACTS
67%
HAR ET
FRITIDSJOB
EFTER SKOLE
Studievejlederne står klar til at hjælpe dig med råd og vejledning i forhold til din hverdag og dit studie.
Rikke Glenstrup
Studievejleder
rg@campusodsherred.dk
Susanne Ankjær Klavsen Studievejleder
sa@campusodsherred.dk
FUN FACTS
61%
VIL LÆSE
VIDERE PÅ
UNIVERSITETET
FUN FACTS
46% ER
VILDE
MED
MATEMATIK
FUN FACTS
53%
HAR EN
IVÆRKSÆTTER
I MAVEN
FUN FACTS
93% ER
MEGET GLADE
FOR
SKOLEN
Åstoftevej 34
4550 Asnæs
Tlf: 72 29 05 60
Rådhusvej 75A
4540 Fårevejle
Tlf: 23 84 72 53
Kontakt@campusodsherred.dk
#ViSamlerDetBedste